En drøm realiseres

Oppdatert: 6. des. 2020

Det begynte med nederlag, sorger, smerter, håpløshet...


Du vet når du er kommet til det punktet som man kaller bristepunktet? Det er når det er så smertefullt, så fryktelig vondt - at du ser ingen annen utvei (om du er heldig) at du er nødt til å ta grep.


Legen gikk etter meg i gangen på helsehuset. I hånden hadde han en sykemelding. For meg var sykemelding = nederlag (den gangen). Jeg ville ikke vedkjenne meg det faktum at "begeret var fult".

Skamfull tok jeg i mot sykemeldingen og tuslet lutrygget ut, satte meg i bilen og tenkte "hva nå?"


Det toppet seg virkelig den dagen en annen lege sa til meg " du vet det - at når du først en gang har gått på en smell - så er sjansen for at det skjer igjen ganske stor." Det føltes som et slag i ansiktet, og der og da bestemte jeg meg: Denne spiralen vil jeg ut av!


Jeg googlet stress og behandling - det var ikke mye som dukket opp. Jeg kunne ikke se en eneste fagperson som tydelig ga et behandlingstilbud i forhold til stressbehandling. Akkurat i den tilstanden jeg var i da så ønsket jeg bare å bli sendt bort et sted hvor noen bare kunne tatt vare på meg for en stund. Jeg var helt tappet.


Plutselig en dag fikk google-søket mitt et treff! Alt jeg trengte hjelp til stod beskrevet i en tekst - tilhørende NTNU. Ironisk nok endte det med nok en skolegang på meg. NTNU arrangerte en videreutdannelse i oppmerksomt nærvær som var samlingsbasert på Sjusjøen.


Og der startet det hele! Selv om den første reaksjonen min på "oppmerksomt nærvær" endte med kvalme, irritasjon, sinne og frustrasjon, var det en klok veileder på studie som sa til meg: "Kjenn litt på det, vær nysgjerrig." Jeg fulgte rådet - og det ble et vendepunkt i livet mitt.


Så nå sitter jeg her - med eget firma! Noen erfaringer klokere.


"Outside your comfortzone is where the magic happen".. Jeg måtte gjennom ubehag og frykt. Jeg måtte lære meg å anerkjenne kroppens språk og være nysgjerrig på hva som lå gjemt i den. Når symptomene ble møtt - ble jeg sett. Jeg forstod sammenhengene mellom kropp og sinn, og det ble lettere å forstå mine behov. Og med det ble Aktiv terapi til;

Når så mye sitter i kroppen av erfaringer og behov - da må også den kobles på når vi skal heles som mennesker. Så nå lytter jeg - og gjennom padleturer, skogsturer, yoga, hvile, styrkeløft - så møter jeg hele meg og det føles riktig! Og først da kan jeg koble på fornuften. Først da klarer jeg å se flere perspektiver og nye veier...


I 10 år har denne drømmen om å stole på meg selv vært der - og nå har jeg valgt å våge! Å realisere en egen bedrift er stort. Aktiv terapi & omsorg er bygget opp av alle de erfaringene jeg har gjort i møte med meg selv og de nydelige menneskemøtene på min vei! Takk til fotsporene dere har satt.

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Meld meg på nyhetsbrev

Telefon: 986 77 474

Stasjonsgata 10, 3050 Mjøndalen, Viken Fylke

  • Facebook
  • LinkedIn

©2020 by Aktiv terapi & omsorg.